Ventilator exhaustor V25 și V80

ventilator-1
Servește la limitarea pătrunderii gazelor de ardere în spațiul centralei termice la alimentarea cu combustibil a cazanului VIGAS. Firma VIMAR produce două tipuri de ventilatoare:

- Ventilatorul V 25 – pentru cazanele VIGAS 25, VIGAS 29 UD

- Ventilatorul V 80 – pentru cazanele VIGAS 40, 60, 80

Ventilatorul exhaustor nu este parte a cazanului.

Descriere ventilator

ventilator-2.jpg

Corpul ventilatorului (1) este o construcție sudată din tablă cu o grosime de 2,5 mm. Racordul de intrare este conceput pentru montarea ventilatorului exhaustor pe cazan, racordul de ieșire este destinat montării la coșul de fum. Rotorul (2) este atașat direct la arborele electromotorului (3), care este răcit de roata de răcire. Suprafaţa ventilatorului este amenajată cu un strat refractar.

Poziția ventilatorului

Ventilatorul se poziționează pe racordul de ieșire al coșului cazanului. Recomandăm poziționarea cutiei ventilatorului în așa fel încât axul motorului ventilatorului să se afle în poziție orizontală. O componentă a ventilatorului este cutia cu condensatorul de pornire, care se fixează de peretele vertical al cazanului în așa fel, încât să nu se ajungă la contactul conductorilor electrici cu canalul de evacuare spre coș. Conectăm capetele conductorului electric de alimentare din cutia condensatorului la modulul AK 2005S pe rigleta cu marcajul ”Ventilator exhaustor”. Schema de racordare se află în ghidul de utilizare a cazanelor VIGAS.

Parametrii ventilatorului

Read honest hostgator review and make your decision to choose the best web hosting.
Website template converted to Joomla Template by Joomla Host and modified by CM