Prima pagina Cazan VIGAS Standard

Boilerele termice VIGAS - GENERALITATI

Boilerele termice VIGAS sunt construite pentru combustia cu lemn uscat, incepand de la rumegus pana la materiale lemnoase de dimensiuni conform dimensiunilor camerei de gazificare, de maxim 20 de cm. Rumegusul, brichetele, aschiile si resturile trebuie arse impreuna cu materialele lemnoase.
Boilerele sunt construite prin sudarea de table de la 4 la 6mm grosime. Tablele interioare ale boilerului care au contact cu gazele emanate de boiler au 6 mm grosime, altele sunt facute din tabla de 4 mm grosime. Schimbatorul de caldura este format prin sudarea tevilor de 57x5 mm grosime. Stratul exterior al boilerului este facut din tabla de 0.8 mm.

Izolarea termica a boilerului este facuta cu material izolant NOBASIL, gros de 20 mm si 50 mm. Gazele se emana prin teava din otel spre cos. Spatiul interior al boilerului este alcatuit din camera de gazificare, unde combustibilul este uscat si gazificat. Apoi, gazul obtinut este directionat prin duza de gaze inifuga din beton, in camera de ardere, unde arde cu ajutorul aerului cu circuit secundar.

Gazele emanate de boiler sunt permanent racite in schimbator.

Lemnul care nu a ars trebuie scos din camera de ardere. Boilerul are un amortizor de atentionare care este controlat de tija de suspendare aflata in partea din fata a boilerului.

Pentru o functionare buna a boilerului, care nu necesita experienta, acesta este echipat cu unitatea de control AK 3000 care este pozitionata in partea superioara a boilerului. Sistemul de control permite arderea eficienta a diverselor tipuri de combustibil.

 

Controlul AK3000 cu ecran grafic, in configurarea de bate:

 • Reglarea temperaturii apei incalzite la 60+85 ◦C
 • Reglarea egala automata a ventilatorului de curent fortat conform debitului
 • Conectarea ventilatorului de evacuare
 • Conectarea termometrului pentru gaze
 • Conectarea si controlul bolerului cu regulatorul de temperatura
 • Conectarea reglarii prelungite (EXPANDER) prin AK BUS
 • Conectarea modulului cu Intefata Ethernet si a cardului SD pentru salvarea informatiilor si pentru evaluarea consecutiva prin PC
 • Indicatii despre schema grafica a legaturii hidraulice conform cerintelor
 • Setarea in timp real

 

In configurarea VIGAS Lambda Control permite si:

 • Utilizarea informatiilor de la senzorii lambda de deversare a oxigenului in gaze, pentru a controla clapeta pentru conducerea aerului primar si a celui secundar spre cos.
 • Termometru pentru gaze ca standard.

 

Boilerele sunt echipate cu o amorsa termica care asigura deconectarea ventilatorului de curent fortat, daca boilerul se supraincalzeste peste 100 ◦C si un schimbator de siguranta impotriva supraincalzirii conform standardului, STN EN 303/5. Se recomanda, de catre producator, sa se cumpere o supapa de evacuare Honeywell TS 130¾” pentru schimbatorul de supraincalzire.

Read honest hostgator review and make your decision to choose the best web hosting.
Website template converted to Joomla Template by Joomla Host and modified by CM